Intel selittää miksi USB päihittää kuulokeliittimen

Matti Robinson
17. elokuuta, 2016 21:13

Tämän hetken huippupuhelimen ja kymmenen vuotta sitten esitellyn älypuhelimen välillä ei ole juuri mitään yhteistä, mutta yksi asia on pysynyt paikallaan jo tätä paljon pidempään. 3,5 millimetrin kuulokeliitin on löytynyt jo Walkman-soittimista 80-luvulla ja jatkaa yhä kalleimmissakin huippulaitteissa.
Näin ei kuitenkaan ole välttämättä pitkään. Huhujen mukaan tulevasta iPhone 7:stä ei löydy enää kyseistä liitintä, jonka lisäksi jo esitelty Motorolan Moto Z -laite on 3,5 millimetrin kuulokeliittimen poistanut.
Tähän voi olla useita syitä, mutta yksi merkittävimmistä on varmasti tilan säästäminen. Intel on kertonut CNETille miksi muidenkin valmistajien kannattaisi miettiä liittimen poistamista.
Uuden USB Type-C -liitännän välityksellä äänen siirtäminen kuulokkeisiin sisältää Intelin mukaan muutamia etuja. Intelin Brad Saunders kertoi Intel Developer Forum -tapahtumassa, että uuden USB audio standardin avulla laitevalmistajat pääsevät kehittämään helpommin mm. taustamelun poistamista ja mutta äänen prosessointia. Lisäksi analogipiirien mahdolliset häiriöt poistuvat, koska kyse on täysin digitaalisesta ratkaisusta.
Lataus- ja kuulokeliittimen yhdistäminen tarkoittaa tietysti, että kuulokkeiden käyttö ei onnistu latauksen aikana. Type-C-mallin USB-liitännän yksi merkittävimmistä eduista on liitännän kaksipuolisuus.

Lue myös nämä
Tägit
Intel USB Type-C Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.