Kiinalaisvalmistaja ottaa mallia Samsungin edgestä?

Matti Robinson
17. elokuuta, 2016 23:23

Samsung on Galaxy S6:n edge-mallin myötä päättänyt, että kaareva näyttö on in. Yhtiö kertoi hyvin varhaisessa vaiheessa jo viime vuonna, että kaarevalla näytöllä varustettu malli oli yllättävän suosittu.
Niinpä edge ei jäänyt vain kokeiluksi, ja arvioissa on pidetty mahdollisena, että Samsung siirtyy lippulaivamalleissaan täysin edge-näyttöihin, kuten se teki jo Note7:n kohdalla. Kaarevien näyttöjen suosio on huomattu myös muualla, ja tietysti ensimmäisenä kopioimassa ovat kiinalaisvalmistajat.
Näistä vikkelimmin on toiminut jälleen Meizu, jonka väitetty uutuuslaite on kuvassa. Kuvaassa esintyvän laitteen nimeksi kerrotaan Meizu Pro 6 Plus, joka viittaa paitsi huippulaitteeseen niin myös suureen sellaiseen. Lisäksi kuvasta paljastuu tietysti myös kaareva näyttö, joka myötäilee laitteen sivuja.
Meizulla on jo tarjota Pro 6 -malli, joka ei kuitenkaan sisällä kyseistä kaarevaa näyttöä, mutta on muuten varsin lähellä kuvan laitetta. Arvioiden mukaan laite on myös löytynyt AnTuTu-testiohjelmiston tiedoista koodinimellä Meizu M96. Näissä tiedoissa laitteen tekniikkaan lukeutuu mm. QHD-kosketusnäyttö sekä Samsungin Exynos 8890 -piiri, jotka molemmat löytyvät myös Note7:stä. Kenties piirin lisäksi näyttökin on lisensoitu Samsungilta?
Valitettavasti Meizun tuotteiden saatavuus Suomessa tai muissa länsimaissa on heikkoa, joten tämänkään kohdalla ei kannata olla kovin toiveikas.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.