Kumpi Galaxy Note7 on nopeampi?

Matti Robinson
18. elokuuta, 2016 20:48

Samsungin uusin älypuhelin Galaxy Note7 saapuu myyntiin maailmanlaajuisesti, toisin kuin edeltäjä Note5, mutta Galaxy S7:n tavoin tarjolla on kaksi eri versiota, joita erottaa järjestelmäpiiri. Euroopassa myyntiin tulee Samsungin omalla Exynos-piirillä varustettu laite ja Yhdysvalloissa piirinä on muista huippulaitteista tuttu Snapdragon 820. Kysymys kuuluukin, kumpi näistä olisi se nopeampi laite?
PhoneArena on ottanut selvää miten näiden kahden liki identtisen laitteen suorituskyky vertautuu eri suorituskykytestien nojalla. Tietysti kyseessä on varsin teoreettinen testi, jonka tulokset eivät välttämättä kerro yksilökohtaisesta käyttökokemuksesta. Jonkinlaisia viitteitä se kuitenkin antaa laitteiden suorituskykyeroihin.
Lopulta erot eivät ole kovinkaan suuria ja piiristä riippuen voitot menevät kutakuinkin tasan. Yhdysvalloissa myytävä Snapdragon-versio vie pelisuorituskyvyssä, kun taas Suomessa myytävä Exynos on nopeampi mm. verkkoselaamisessa. Joka tapauksessa taskussa on yksi tämän hetken tehokkaimmista puhelimista. PhoneArena huomioi lisäksi, että tämä testi ei kerro mitään akkukeston vaikutuksista joista se lupailee myös vertailua myöhemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.