Gorilla Glassin kehittäjä esitteli haastajan safiirille

Manu Pitkänen
31. elokuuta, 2016 10:51

Kalliimpien kellojen kellotauluissa suositaan safiiria muun muassa siksi, että materiaali on äärimäisen kova joten se ei myöskään naarmuunnu kovin helposti. Samasta syystä esimerkiksi Apple on päätynyt käyttämään safiiria Apple Watch-älykelloissa, vaikka halvimpien Sport-mallien näytöt onkin suojattu ionivahvistetulla lasilla.
Älypuhelimien näyttöjen suojalaseista tunnettu Corning yrittää laajentua älykellomarkkinoille, mitä varten se on kehittänyt safiirin kanssa kilpailevan Gorilla Glass SR+ -lasin. Yhtiön omien tutkimusten mukaan uusi lasi kestää naarmuttamista yhtä hyvin kuin safiiri, mutta on iskunkestävyydellä mitattuna 70 prosenttia kestävämpi.
Gorilla Glass SR+:n heijastavuusominaisuudet ovat myös paremmat kuin safiirissa, minkä ansiosta näytön luettavuus ulkotiloissa on myös parempi.
Ainakin toistaiseksi Gorilla Glass SR+ näyttäisi olevan tarkoitettu lähinnä älykelloihin, joten sitä ei markkinoida älypuhelimien näyttöjen suojaksi. Älypuhelimia varten Corningin valikoimista löytyy Gorilla Glass 5.

Lue myös nämä
Tägit
Gorilla Glass Corning Älykello Corning Gorilla Glass SR+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.