Googlen palapelipuhelin jäi pannukakuksi – Kehitys lopetettiin

Manu Pitkänen
2. syyskuuta, 2016 14:10

Modulaariset älypuhelimet aiheuttivat paljon pöhinää pari vuotta sitten, mutta sen kummempaa niistä ei näytä tällä erää tulevan. Googlen emoyhtiö, Alphabet, on nimittäin päättänyt lopettaa paljon palstatilaa saaneen Project Aran jatkokehittämisen.
Project Ara syntyi alun perin Motorolan siipien alaisuudessa, mutta se jäi internetjätin haltuun Motorolaan liittyneiden yritysjärjestelyiden kautta. Kunnianhimoisena tavoitteena oli tuoda markkinoille puhelin, jonka eri komponentteja voisi tilanteen ja tarpeen mukaan vaihtaa toiseen. Tuotteella nähtiin olevan myös ympäristöystävällinen: kokonaan uuden puhelimen ostamisen sijaan kuluttaja voisi vaihtaa vain päivitystä kaipaavan komponentin.
Hankkeen lopettaminen tuli yllätyksenä, sillä toukokuussa Google kertoi aloittavansa kehittäjille tarkoitettujen näytelaitteiden toimitukset kuluvan vuoden syksyllä ja loppukäyttäjäversio olisi julkaisuvalmis vuonna 2017. Projekti siis kaatui aivan loppuvaiheessa.
Lopettamispäätöksen taustalla lienee uusi yritysrakenne, jossa emoyhtiö Alphabet on alkanut vaatia yhtiön hallinnoimilta kehityshankkeilta tuloksellisuutta. Googlen alaisuudessa kaikkien kukkien annettiin kukkia paljon vapaammin, eikä hankkeiden kannattavuuteen kiinnitetty erityisen paljoa huomiota.

Lue myös nämä
Tägit
Google Project Ara modulaarinen älypuhelin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.