Samsung voi joutua vetämään kaikki Galaxy Note 7 -puhelimet pois markkinoilta

Manu Pitkänen
2. syyskuuta, 2016 10:04

Samsung suunnittelee myytyjen Galaxy Note 7 -älypuhelimien takaisinkutsumista, kertoo uutistoimisto Yonhap. Aiemmin tällä viikolla yhtiö kertoi viivyttävänsä puhelimien myyntiintuloa eri puolilla maailmaa laadunvalvontatoimenpiteiden takia.
Puhelin on ehtinyt myyntiin jo esimerkiksi Etelä-Koreassa, jossa muutamat kuluttajat ovat kertoneet laitteen akun räjähtäneen latauksen aikana. Samsung ei ole virallisesti vahvistanut tietoja, mutta Yonhapille puhuneen sisäpiirilähteen mukaan Galaxy Note 7 -puhelimista on löydetty viallisia akkuja. Samaisen lähteen mukaan viallisia akkuja on arvioidaan olevan harvemmassa kuin joka tuhannessa laitteessa (0,1 %).
Ilmoitus puhelimen takaisinkutsusta tulee joko viikonlopun aikana tai ensi viikon alussa. Samsung käy parhaillaan keskusteluja yhteistyökumppaneidensa kanssa takaisinkutsun järjestämisestä. Yonhapin mukaan takaisinkutsu voi koskea kaikkia markkinoille ehtineitä laitteita.
Galaxy Note 7:n toimitukset ennakkotilaajille alkavat nykyisten voimassa olevien suunnitelmien mukaan Suomessa 6. syyskuuta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.