Tuplakamerat puhelimissa pian entistä yleisempi, syynä ei Apple

Matti Robinson
14. syyskuuta, 2016 22:46

Kaksoiskameroita on nähty älypuhelimissa vuosien varrella useita. Ensimmäiset 3D-kuvia ottavat laitteet nähtiin jo yli 5 vuotta sitten, mutta trendi on vahvistunut kovasti erityisesti tietysti Applen myötä.
Tänä vuonna kaksoiskameran sisältäviä puhelimia nähty nyt ainakin viideltä merkittävältä älypuhelinvalmistajalta (Apple, LG, Huawei, Xiaomi, ZTE) ja uusien tietojen mukaan laitteiden määrä tulee todennäköisesti kasvamaan merkittävästi entisestään.
Tähän ei ole syynä Applen vaikutusvalta älypuhelinmarkkinoilla, vaikka sekin voi painostaa valmistajia merkittävästi. Kyse on piirivalmistaja Qualcommin uudesta julkistuksesta, jonka mukaan yhtiö tarjoaa valmista tuplakamerajärjestelmää laitevalmistajille, jotka käyttävät huipputason Snapdragon 820 tai 821 -piirejä.
Näinpä laitevalmistajien tarvitsee tehdä entistä vähemmän työtä saadakseen tuplakamerajärjestelmän toimimaan omassa kokoonpanossaan, jos käyttää Qualcommin järjestelmäpiirejä. Luonnollisesti toistaiseksi järjestelmä ei ole tarjolla kovinkaan halvoille puhelimille, koska se vaatii niin kalliin järjestelmäpiirin.
Qualcomm kutsuu järjestelmää nimellä Clear Sight ja se poikkeaa Applen ratkaisusta selkeästi. Se on enemmän Huawein puhelinten kaksoiskameran kaltainen ratkaisu, joka ei tarjoa zoomiominaisuuksia vaan pyrkii ainoastaan parantamaan kuvanlaatua, erityisesti pimeässä.

Lue myös nämä
Tägit
Qualcomm Qualcomm Snapdragon 820 Apple iPhone kaksoiskamera Qualcomm Snapdragon 821
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.