Kameravertailu: Näin iPhone 7 pärjää Galaxy S7:ää vastaan

Manu Pitkänen
19. syyskuuta, 2016 13:36

iPhonen kameraa on pidetty tavallisesti arvossa, vaikka paperilla se ei ole vaikuttanut kovinkaan ihmeelliseltä kilpailijoiden tarjontaan verrattuna. iPhone 7:n julkaisun jälkeen on aihetta kysyä, että miten uusin iPhone pärjää Samsungin Galaxy S7:ää vastaan.
Teknisesti iPhone 7:n kamera on ottanut ison askeleen eteenpäin. Varusteluun kuuluu nyt kirkas, kuusielementtinen optiikka (f/1,8), optinen kuvanvakain ja neljästä LEDistä koostuva salama. Kameran kenno tukee myös aikaisempaa laajempaa väriavaruutta. iPhone 7 Plussan tapauksessa lisänä on vielä toisen kameran tuoma mahdollisuus optiselle zoomaukselle.
Teknologiasivustojen vertailujen perusteella iPhone 7:n tai iPhone 7 Plussan kameran piirtojälki ei eroa paljoakaan Samsungin Galaxy S7:n kamerasta. Suurimmat erot liittyvät kuvien dynamiikkaan: Applen kamera tuntuisi valottavan kuvia enemmän, jolloin kirkkaat valolähteet palavat puhki herkemmin kuin Galaxy S7:llä.
The Verge päätti vertailla iPhone 7 -sukupolven puhelimia myös alkuperäiseen iPhoneen. Vaikka vertailun lopputulos on jo ennalta selvä, niin kuvat osoittavat kuinka paljon älypuhelimien kamera on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Instagram-kuvat näyttäisivät varsin hirveiltä, mikäli tätä kehitystä ei olisi koskaan tapahtunut.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S7 edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.