Ensimmäiset näytteet: Näin iPhone 7 Plus sumentaa valokuvia

Manu Pitkänen
22. syyskuuta, 2016 9:27

iPhone 7 Plussan kaksoiskamera tarjoaa käyttäjälleen käytännössä kaksi uutta kuvausominaisuutta: optinen zoomaus ja näyttävän bokeh-efektin lisääminen valokuviin. Optinen zoomaus on toiminut puhelimessa alusta lähtien, mutta bokeh-efektin lisäävä Portrait-tilaa iPhonen kameraan tulee myöhemmin ohjelmistopäivityksenä.
Bokeh-efektissä on kyse käytännössä siitä, että valokuvan pääkohde näkyy terävänä ja suuri osa kohteen taustasta häivytetään sumennuksen avulla. Järjestelmäkameroissa efekti saadaan aikaan sopivilla linsseillä, mutta älypuhelimissa linssien vaihtaminen ei ole käytännössä hyvä ratkaisu. Tästä syystä Apple on kehittänyt iPhone 7 Plussaan kahdesta kamerasta koostuvan järjestelmän, joka osaa mitata kuvassa näkyvien kohteiden sijoittumisen syvyyssuunnassa.
Syvyysdatan avulla kamera tietää mikä on kuvauskohde ja mikä osa kuvasta on taustaa. Itse sumennus toteutetaan ohjelmistollisesti sumennussuodattimen avulla.
TechCrunch pääsi testaamaan uutta Portrait-tilaa käytännössä. Toivottun efektin aikaasaamiseksi, kuvauskohteen pitäisi olla suunnilleen 2,5 metrin päässä kamerasta. Jos kamera on liian lähellä tai kaukana, ei bokeh-efektiä saa kuviin. Lisäksi kuvauskohteen pitäisi pysyä mahdollisimman hyvin paikoillaan, muuten kuviin ilmestyy HDR-kuvauksen tapaan "haamujälkiä".
Näytekuvia Portrait-tilassa otetuista kuvista löytyy TechCrunchin artikkelista.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple iPhone iOS 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.