Androidit juhlivat, iPhone 7 jäi akkuvertailun hännille

Matti Robinson
3. lokakuuta, 2016 18:17

Älypuhelimet tuntuvat nykyisin sisältävän järjestään samaa teknologiaa ja erottautuminen on yhä vaikeampaa. Akut ovat kuitenkin yksi tapa, jolla pystyy erottautumaan joukosta, olipa kyseessä suuri, nopeasti ladattava tai langatonta latausta tukeva laite.
Brittiläinen kuluttajatestilehti Which? onkin testannut uusimman sukupolven älypuhelinten akkuja ja koostanut vertailun verkkoon. Vertailussa olivat vastakkain Samsung Galaxy S7, HTC 10, LG G5 sekä Apple iPhone 7. Testissä ei tosin otettu kantaa langattomaan tai nopeaan lataukseen, mutta se ei olisi muuttanut todennäköisesti tulosta, jossa Apple jäi testin hännille.
Which? testasi puhelimia 3G-verkossa puheluiden ja internet-käytön avulla. Molemmissa kategorioissa iPhone 7 jäi viimeiseksi, mutta erityisen suuret erot tulivat puheajoissa. Kaikki Androidit tarjosivat puheaikaa yli tuplat iPhoneen verrattuna. HTC voitti puolestaan molemmat kategorian.
Vaikka tulos on Applen kannalta nolo, niin testi ei kerro esimerkiksi 4G-verkon virtapiheydestä ja ei sisällä suuremmalla akulla varustettu iPhone 7 Plussaa. Lisäksi, kuka edes nykyisin käyttää puhelinta soittamiseen?

The #iPhone7 finishes last in our battery life tests: https://t.co/cpdd9Qtfh2 pic.twitter.com/cER6nB2Tae

-- Which? (@WhichUK) October 2, 2016

Lue myös nämä
Tägit
akkukesto akku Apple iPhone Samsung Galaxy -sarja LG G5 HTC 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.