Videolla: Miten iPhone 7 Plussan kamera pärjää järkkäriä vastaan?

Matti Robinson
11. lokakuuta, 2016 19:38

Applen uutuuspuhelimen kameraa on kehuttu lähes joka suunnasta. Tietysti uusi tuplakamera on Applen paras kamera tähän mennessä, mutta onko se valmis haastamaan Android-lippulaivojen lisäksi myös ainoastaan kuvaamistarkoitukseen tarkoitetut välineet?
Tästä selvää ottaa Fstoppers YouTube-videollaan, jossa Applen ykköspuhelinta verrataan Nikonin järjestelmäkameraan. Vertailussa käytetty kamera oli 2009 julkaistu, edullinen Nikon D300s -järjestelmäkamera. Megapikseleita kameran kenno tarjoaa iPhonen tavoin 12.
Still-kuvien laadussa järjestelmäkamera päihitti iPhone 7 Plussan, mutta ero oli testaajan mielestä yllättävän pieni. Bokeh-efekti saatii aikaiseksi järkkärillä myös paremmin, sillä iPhonen potrettimoodin kuva oli paitsi selkeästi heikompilaatuinen niin se sumensi myös osan kohdetta.
Parilla osa-alueella iPhone kuitenkin päihitti 7 vuotta vanhan järkkärin. Videokuvauksessa 720p-kuvaa tallentava Nikon hävisi pahasti, ja pimeässä kuvatessa testaaja antoi myös edun iPhonelle. Lisäksi vedenkestävyys on toteutettu paremmin iPhonessa.
Luonnollisesti järkkäritkin ovat kehittyneet huimasti seitsemässä vuodessa, joten tilanne olisi eri uuden ja kalliimman Nikonin kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.