Samsung testasi itse Galaxy Note 7:n akut – poikkeuksellinen menettely

Manu Pitkänen
17. lokakuuta, 2016 9:26

Jotta yhdysvaltalaiset operaattorit kelpuuttavat uuden älypuhelimen valikoimiinsa, pitää sen käyttämän akun olla niin sanottu CTIA-sertifioitu eli jonkin auditoidun testilaboratorion hyväksymä. Galaxy Note 7:n kohdalla on ilmennyt, että Samsung on testannut akkunsa omassa laboratoriossa.
Samsungin tapauksessa testaus omassa laboratoriossa on mahdollista, koska yhtiö myy puhelimensa ja valmistaa sen akun itse. Koska Samsung on iso mobiililaitteiden akkujen valmistaja, on sen kannattanut auditoida testilaboratorionsa CTIA:lla. Samsung on ainoa valmistaja, joka käyttää omaa akkutestilaboratoriota CTIA-sertifiointiin. Yhteensä vastaavia laboratorioita on 28 kappaletta ja muut puhelinmerkit tukeutuvat kolmansien osapuolien laboratoriopalveluihin.
Galaxy Note 7:n akkuongelmien myötä Samsungin hyödyntämän testijärjestelyn toimivuus on joutunut kyseenalaiseen valoon. Laboratorio toimii CTIA:n mukaan kuitenkin itsenäisesti, joten sidoksisuudet testattavan akun valmistajaan ei pitäisi vaikuttaa testituloksiin.
Samsung on kuitenkin ilmoittanut tekevänsä isoja muutoksia laadunvalvontaansa. Samsung ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan Wall Street Journalille, että tarkoittavatko uudistukset siirtymistä ulkopuoliseen akkutestaajan.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.