Kun Samsung on poissa, niin Apple hyppii pöydällä

Matti Robinson
4. marraskuuta, 2016 20:46

Viime vuoden alusta Apple kirjasi voittoa niin paljon, että se kattoi yli 90 prosenttia matkapuhelinmarkkinoiden yhteenlasketusta tuloksesta. Tänä vuonna, kun Samsungin ongelmat johtivat viime neljänneksellä tuloksen karmaisevaan 95 prosentin laskuun, niin Applen osakkeet ovat entistä paremmat, vai ovatko?
No kyllä toden totta ovat! IDB kertoo, että viime neljänneksellä Applen tulos oli parempi kuin koko markkinoiden tuotto yhteensä. BMO Capital Marketsin analyytikko Tim Longin mukaan Apple nettosi siis yli 100 prosenttia älypuhelinmarkkinoiden nettotuloksesta.
Mitä tämä 103,6 prosenttia sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa, että kaikkien muiden valmistajien yhteenlaskettu tulos oli negatiivinen. Toki joukkoon mahtuu plussalle päässeitäkin, mutta niistäkin paras, joka oli heikosta tuloksestaan huolimatta Samsung, sai alle prosentin koko tuotosta.
Tämä tarkoittaisi myös, että Apple olisi nostanut melkoisesti tuottoa viime neljänneksestä, joka ei sinänsä yllätä, koska uusi iPhone 7 saapui markkinoille.
Ehkä analogia kissoista ja hiiristä ei tosin osu aivan maaliin, sillä Apple on tanssinut pöydällä jo jonkin aikaa. Kenties Apple on itse kissa, sillä Samsungin alle 80 miljoonan euron voitto vaikuttaa hiireltä Applen liki 10 miljardin rinnalla.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.