Tällä sovelluksella skannaat vanhat valokuvat nopeasti digitaaliseen muotoon

Manu Pitkänen
16. marraskuuta, 2016 8:05

Paperille tulostetut valokuvat konkretisoivat muistoja, koska pystyt oikeasti pitämään kulunutta aikaa kädessäsi. Fyysisessä muodossa ne kuitenkin kuluvat ja voivat tuhoutua esimerkiksi tulipalossa täysin, minkä takia museoissakin on alettu digitalisoida ahkerasti vanhoja teoksia.
Valokuvien skannaaminen normaalilla tietokoneskannerilla on kuitenkin aikaa vievää puuhaa – varsinkin jos skannattavana on pahvilaatikollinen Kanariansaarten lomilta otettuja kuvia. Google on kehittänyt nopeata skannausta varten PhotoScan-nimisen sovelluksen, jonka avulla skannauksen voi suorittaa älypuhelimella ja ladata digitaaliset kopiot esimerkiksi Google Photos -pilvipalveluun.
Skannaus tapahtuu PhotoScanissa käytännössä niin, että otat valokuvan jokaisesta neljästä kulmasta kuvan. Ajatuksena on hyödyntää eri kuvakulmista otettua informaatiota heijastusten poistamiseen. Se kuinka hyvin heijastuksenpoisto toimii käytännössä, riippunee valaistusolosuhteista ja valokuvan paperilaadusta.
Alla oleva video kertonee kaiken tarvittavan PhotoScanin toimintaperiaatteesta. Sovellus on ladattavissa Androidille ja iOS:lle.


Lue myös nämä
Tägit
Android Google iOS mobiilisovellukset Google Kuvat iOS 10 PhotoScan
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.