Apple siirtyy OLED-näyttöihin – Tulossa vain yhteen iPhone-malliin ensi vuonna

Manu Pitkänen
17. marraskuuta, 2016 9:24

Ensi vuonna julkaistavissa iPhone-malleissa ei välttämättä käytetä OLED-näyttöteknologiaa kuin yhdessä versiossa. Bloombergin mukaan LCD:stä OLED-tekniikkaan siirtymistä haittaa tuotantokapasiteetin alhainen määrä tarpeeseen nähden.
Apple saattaa päätyä julkaisemaan ensi vuonna kolme uutta iPhone-mallia, joista kaksi on tyypillisempiä päivityksiä nykyisiin 5,5 ja 4,7 tuuman iPhoneihin. Kolmas iPhone-malli olisi tällöin 5,5-tuumainen juhlavuosimalli (iPhone täyttää 10 vuotta), jossa käytettäisiin OLED-näyttötekniikkaa ja kotinäppäin olisi sisäänrakennettu siihen. Mallistovalikoima olisi ensi vuonna siis tavallista kirjavampi.
OLED-näyttöjä käytetään jo älypuhelimissa ja tableteissa, mutta nykyinen tuotantokapasiteetti ei riitä Applen tarpeisiin. Tästä syystä suuret näyttövalmistajat, kuten Samsung, LG, Sharp ja Japan Display, ovat ilmoittaneet isoista kapasiteetin kasvattamiseen tähtäävistä investoinneista. Uusia tuotantolinjoja ei saada kuitenkaan käyntiin ensi vuoden iPhoneja varten, minkä takia Applen on pakko rajoittaa OLED-näytön hyödyntämistä vain yhteen puhelinmalliin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple iPhone iOS 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.