Oudot japanilaiset: Tämän takia Japanissa myydään vain vedenkestäviä puhelimia

Manu Pitkänen
17. marraskuuta, 2016 9:56

Japani on tunnetusti korkean teknologian ja länsimaalaisin silmin katsottuna outojen kulttuuripiirteiden maa. Nämä kaksi asiaa yhdistyvät japanilaisessa matkapuhelinmarkkinassa, jossa laitteiden vakiovarusteisiin on jo pidemmän aikaa kuulunut vedenkestävyys.
Länsimaissa puhelimilta ei ole varsinaisesti vaadittu vedenkestävyyttä, mutta parin viime vuoden aikana puhelimien kestävyys kosteutta vastaan on täälläkin parantunut. Japanissa puhelinmerkit ovat olleet vuorostaan lähes poikkeuksetta vedenkestäviä. Syyn tälle erityispiirteelle kertoi Panasonicin johtaja Taro Itakura vuonna 2012.
Itakuran mukaan vedenkestävyyden suosion taustalla on japanilaisten naisten tapa käyttää puhelinta peseytymisen yhteydessä. Markkinatutkimuksissa on ilmeisesti todettu, että japanilaisille naisille on vaikea myydä älypuhelinta, mikäli sitä ei pysty käyttämään myös kylpyhuoneessa. Japanilaiskuluttajien erityispiirre on tullut hyvin huomioiduksi kenties myös siitä syystä, että maan matkapuhelinmarkkinaa hallitsivat ennen Applea paikalliset merkit, kuten Sony, NEC, Fujitsu ja Panasonic.

Lue myös nämä
Tägit
Japani älypuhelin Panasonic Panasonic Eluga Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.