Tutkimus selvitti: iPhonessa ongelmia Androidia useammin

Matti Robinson
17. marraskuuta, 2016 23:28

Applen mobiilialustaa on pidetty pitkään toimintavakauden esikuvana, johon Android ja muut alustat vain pyrkivät. Asian laita ei kuitenkaan välttämättä ole – ainakaan enää – aivan näin.
BGR:n siteeraama uusi tutkimus kertoo, että Applen älypuhelimen käyttäjät kohtaavat ongelmia Android-käyttäjiä useammin. Blancco Technology Groupin tutkimus vuoden kolmannelta neljännekseltä kertoo, että peräti 62 prosenttia tutkimuksen iOS-laitteista kohtasi vian tai useita vikoja viimeisen kolmen kuukauden aikana. Samainen luku oli Android-puolella 47%.
Vika luokiteltiin kyselyssä esimerkiksi sovelluksen kaatumiseksi, ylikuumenemiseksi tai yhteysongelmiksi. Androidilla ongelmat olivat useimmiten USB:n (15%), signaalin (12%) tai kameran kanssa (8%) ja iOS:llä puolestaan lämmön (17%), sovellusten (15%) ja kuulokkeiden (11%) kanssa. Prosentit ovat prosenttiosuuksia vikojen kokonaismäärästä.
Kaatuneet sovellukset vaihtelivat kovasti alustasta riippuen ja Androidilla ongelmia tuli eteen useammin käyttöjärjestelmän mukana tulevissa sovelluksissa ja iOS:llä puolestaan kolmannen osapuolen sovelluksissa. Kaikkiaan iOS:llä sovellusten kaatuminen oli kuitenkin liki 3 kertaa yleisempää.
Selkeästi eniten Android-valmistajista vikoja havaittiin odotetusti Samsungilla, joka hallitsee myyntitilastoja. Kymmenen vikaherkimmän puhelimen joukossa oli 3 Samsungia, 2 Xiaomia, 2 Lenovoa, 2 Le Ecoa ja yksi Motorola. Heikoiten iOS-laitteista pärjäsi yllättäen iPhone 6 ja paremmin vanhemmat iPhone-mallit sekä iPadit.


Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone Android iOS vika
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.