Trump on tuomassa iPhone-valmistuksen Yhdysvaltoihin?

Matti Robinson
18. marraskuuta, 2016 10:08

Vaikka Apple suunnittelee laitteensa Cupertinossa, ja on hyvin ylpeä siitä, niin se on samalla valmistuttanut kaikki iPhone-puhelimensa sopimusvalmistajilla Aasiassa. Seuraavaksi presidentiksi valittu Donald Trump ottikin kampanjassaan Applen esimerkiksi työpaikkojen katoamisesta ulkomaille.
Monilta osin, ellei jopa pääosin, Trumpin kampanjaretoriikka on varmasti liioiteltua, mutta uusi raportti kertoo, että Trumpin valinnalla voi olla seurauksia myös Applen laitteiden valmistuksen osalta. Nikkei Asian Review kertoo raportissaan, että Apple on tilannut pitkäaikaiselta sopimusvalmistajaltaan Foxconnilta kustannusarviot valmistuksen siirtämisestä Yhdysvaltoihin. Samalla Apple pyysi arviota myös Pegatronilta, joka kuitenkin raporttien mukaan kieltäytyi viitaten säästösyihin.
Tietojen mukaan Foxconnin puheenjohtaja Terry Gou ei olisi tyytyväinen muutokseen, sillä se tarkoittaisi merkittävästi suurempia valmistuskustannuksia. Arvion mukaan laitteiden valmistukselle voisi tulla hintaa yli tuplat nykyiseen verrattuna.
Mikäli Trump onnistuu tuomaan edes osan valmistusta Yhdysvaltoihin, niin se todennäköisesti tarkoittaa korkeampia hintoja tai ainakin merkittävästi pienempää katetta Applelle. Kysyä voi toki, ovatko kuluttajat valmiita maksamaan hieman suurempaa hintaa muistaen sopimusvalmistajien synkän historian?

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.