Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin

Manu Pitkänen
2. joulukuuta, 2016 13:01

PC-pelikehittäjät ovat viime aikoina laajentuneet mobiilipelimarkkinoille ostamalla sektorilla jo markkinaosuuksia kahmineita yrityksiä. Esimerkiksi Activision Blizzard osti Candy Crush -pelejä kehittäneen Kingin ja Ubisoft osti taas Ketchappin. Sotapeleistään tunnettu Wargaming on vuorostaan ilmoittanut ostavansa suomalaisen Boomlagoon-pelistudion.
Boomlagoonin julkaisut eivät ole välttämättä valloittaneet sovelluskauppojen latauslistojen kärkipaikkoja, mutta vuonna 2012 perustettu yritys on kuitenkin pärjännyt alalla kohtuullisesti. Boomlagoonin julkaisemia pelejä ovat esimerkiksi Monsu, Spirit Hunter ja Super Soldiers.
Wargaming halunnee kaupalla hankkia erityisesti tieto-taitoa mobiilipelimarkkinoista. Boomlagoonin perustajat ovat hankkineet alalta aiempaa kokemusta muun muassa Rovion, Digital Chocolaten, Housemarquen ja Recoilin riveistä. Jää kuitenkin nähtäväksi millaisia mobiilipelejä Wargaming aikoo julkaista tulevaisuudessa. Saattaa olla, että Wargaming haluaa tuoda World of Tanks-, World of Warplanes- ja World of Warships -pelit myös Android- ja iOS-pelaajien saataville.

Lue myös nämä
Tägit
Boomlagoon Monsu Wargaming
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.