Jatkuvasti kuuntelevat mikrofonit tulevat kaikkialle – Startup sai rahoitusta nettikauppajätiltä

Manu Pitkänen
12. joulukuuta, 2016 9:39

Michiganin yliopiston tutkimusprojektista alkunsa saanut piskuinen Vesper-kasvuyritys on hankkinut itselleen yhteensä 15 miljoonan dollarin edestä rahoitusta pääomasijoittajilta. Rahoituskierrokseen otti osaa myös Amazonin Alexa Fund -sijoitusyhtiö.
Vesper kehittää pienikokoista ja erittäin vähän energiaa kuluttavaa pietsosähköistä MEMS-mikrofonia, jonka avulla elektronisiin laitteisiin voidaan helposti lisätä jatkuvasti käyttövalmiina oleva puheohjaus. Vastaavia ratkaisuja käytetään jo nyt älypuhelimissa ja Amazonin Alexan kaltaisissa kaiuttimissa, mutta Vesperin ansiosta aina päällä olevia mikrofoneja voitaisiin lisätä muihinkin laitteisiin. IoT lienee tässäkin asiassa avainmarkkina.
Yhtiön kehittämän mikrofoniteknologian hyviin puoliin kuuluu myös erinomainen veden- ja liankestävyys, minkä ansiosta mikrofonilla voidaan taltioida ääntä myös vedessä. Amazonin Alexa-tiimiä johtavan Steve Rabuchinin mukaan Vesperin teknologialla on paljon potentiaalia erityisesti liikuteltavissa elektronisissa laitteissa.

Lue myös nämä
Tägit
mikrofoni MEMS Vesper
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.