Samsung vahvisti: Aikoo tehdä Galaxy Note 7 -puhelimista käyttökelvottomia

Manu Pitkänen
12. joulukuuta, 2016 11:41

Samsung on vahvistanut julkaisevansa Yhdysvalloissa Galaxy Note 7 -älypuhelimelle ohjelmistopäivityksen, joka käytännössä estää puhelimen akkua latautumasta. Latauseston avulla markkinoille kiertoon jääneet puhelimet yritetään tehdä käyttökelvottomiksi.
Ohjelmistopäivitys aiotaan julkaista 19. joulukuuta ja se tuodaan saataville porrastetusti 30 vuorokauden aikana. Samsung ohjeistaa kaikkia Galaxy Note 7 -puhelimen omistajia palauttamaan laite jälleenmyyjälle. Palautetusta laitteesta asiakas saa rahansa takaisin.
Suurin osa Galaxy Note 7:n ostaneista on jo palauttanut puhelimensa, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa käytössä on edelleen vajaa 300 000 laitetta. Epästabiilin akun takia kaikki laitteet halutaan pois käytöstä jotteivät ne aiheuta vaaratilanteita omistajalleen tai ulkopuolisille.
Suurista operaattoreista Verizon on jo ilmoittanut, ettei se aio levittää päivitystä asiakkailleensa. Verizonin mukaan kaikilla ei ole välttämättä varapuhelinta, jota he voisivat alkaa käyttää kun Galaxy Note 7:stä loppuu virta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Verizon Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.