Vaihdatko iPhonesta Androidiin? Uusi työkalu helpottaa tietojen siirtämistä

Manu Pitkänen
14. joulukuuta, 2016 9:00

Google on päivittänyt Drive-tallennuspalvelunsa iOS-sovellusta lisäämällä siihen mahdollisuuden tietojen siirtoon vanhasta iPhonesta uuteen Android-puhelimeen. Työkalun avulla Google yrittää tehdä iPhonen vaihtamisen Android-puhelimeen aiempaa yksinkertaisempaa.

Yhteystietojen, kuvien ja kalenterimerkintöjen siirto Androidiin


Google Drive -sovellus osaa siirtää iPhoneen tallennetut yhteystiedot (puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet jne), kalenterimerkinnät ja valokuvat Androidiin. Google Driven käyttöön vaaditaan luonnollisesti Google-tili, jonka avulla tiedot myös yhdistetään uuteen Huawein, Samsungin, Sonyn tai LG:n puhelimeen. Tietojen siirtämiseksi käyttäjän ei tarvitse kuin ladata Drive-sovellus iPhoneen ja varmuuskopioida tiedot pilveen (Menu > Settings > Backup).
Kun varmuuskopiointi on tehty, niin enää ei tarvitse kuin syöttää saman Google-tilin kirjautumistiedot uuteen laitteeseen käyttöönoton yhteydessä. Tiedot siirtyvät puhelimeen automaattisesti. iOS-käyttäjiä pyydetään myös kytkemään iMessage-viestipalvelu pois päältä. Mikäli näin ei toimita, saattavat jotkut viestit ohjautua Applen viestijärjestelmään eivätkä näin tavoita koskaan sinua.
Ehkä olennaisin puute Google Drive -varmuuskopioinnissa on se, ettei sillä pystytä varmuuskopioimaan SMS-tekstiviestihistoriaa. Näin ollen vanhat tekstiviestit eivät siirry uuteen laitteeseen, vaan ne jäävät Applen ekosysteemiin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android Google Google Drive Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.