Opas: Päivitä Android uusimpaan versioon

Matti Robinson
17. joulukuuta, 2016 14:20

Näin päivität Android-laitteesi
Yksi älypuhelinten tärkeimmistä ominaisuuksista on sen päivitettävyys. Tämän ansiosta laitevalmistajat (ja sovelluskehittäjät) voivat julkaista korjauksia sovelluksiin ja käyttöjärjestelmään itseensä. Tämä tarkoittaa, että mikäli pidät huolen päivitysten asentumisesta, niin puhelimesi tai tablettisi pysyy paremmin kunnossa ja suojassa ongelmilta.
Androidissa päivittäminen on yleensä varsin yksinkertaista nykyisin, sillä päivitykset tulevat käytännössä aina automaattisesti laitteeseen. On kuitenkin hyvä tietää, miten päivityksen voi asentaa, jos syystä tai toisesta sitä ei ole tehnyt ilmoituksesta tai ilmoitusta ei ole saapunut.
Tässä pikaiset ohjeet päivitysten tarkistamiseen ja asentamiseen:

1) Avaa Asetukset sovellusvalikosta.


2) Suuntaa asetusvalikon alalaitaan ja valitse Järjestelmäpäivitykset, tai mikäli sitä ei löydy niin Tietoja puhelimesta (vaihtoehtoisesti Tietoja tabletista) ja tämän jälkeen Järjestelmäpäivitykset


3) Tarkista päivitysten saatavuus ja asenna päivitys löydettäessä näkymän alalaidasta


4) Mikäli päivitys löytyy, niin varmistathan, että laitteesi on varmuuskopioitu Asetusten kohdasta Varmuuskopiointi. Myös laitteen liittäminen WiFi-verkkoon ja lataukseen on suositeltavaa, jotta päivitys ei keskeenny.



Android-laitteen päivittäminen on tärkeä osa laitteen elinkaaren pidentämistä ja varmistaa, että käytössäsi on vakain ja turvallisin mahdollinen käyttökokemus. Samalla se mahdollistaa myös uusien ominaisuuksien tuomisen laitteisiin, joten mikäli ilmoitus päivityksestä saapuu, niin sitä ei kannata ohittaa – ainakaan ilman hyvää syytä.

Lue myös nämä
Tägit
päivitys Android käyttöjärjestelmät ohjelmistopäivitys opas mobiilikäyttöjärjestelmä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.