Windows-puhelin floppasi nolosti Indiegogossa, vain kourallinen rahoittajia

Matti Robinson
18. joulukuuta, 2016 19:26

Windows-puhelinten kohtalo kävi viimeistään selväksi, kun Microsoft päätti pistää puhelinvalmistuksen toistaiseksi jäihin. Monet kuitenkin haluaisivat kolmatta alustaa kilpailemaan markkinoille ja olihan Windows-puhelimissa omat puolensa.
Markkinoilla onkin vielä muutamia yrityksiä, jotka ovat vielä yrittäneet puhaltaa viimeisiin Windows-puhelinten hiiliin. Näihin on viime aikoina lisätty myös yksi Indiegogo-kampanja, jossa haetaan rahoitusta erityisesti työkäyttöön suunnitellulle Moly X1:lle.
Selvästikään kiinnostusta ei ole, sillä kampanja keräsi alle kolme prosenttia 100 000 dollarin tavoitteesta. Vain muutamat ovat halunneet sijoittaa parin sadan dollarin verran laitteen kehitykseen. Kaikkiaan 2569 dollaria kerättiin 30 tukijan ansiosta, joista vain 14 rahoitti laitteen hinnan verran eli n. 180 dollaria. Loput puolestaan lahjoittivat vain muutamia dollareita, joilla sai esitteen tai suojakuoren.
Tarina opetus on, että Windows-puhelimet nykyisessä muodossaan on pitkälti unohdettu, eikä niille vaikuta olevan tukea kuluttajissa – ainakaan tämän vision muodossa. Microsoft on kuitenkin vakuuttanut aivan hiljattan, että älypuhelimia ei ole unohdettu ja tulossa on jotain erittäin hienoa.
Moly X1:n epäonnistumisesta kirjoitti ensimmäisenä Suomessa Mobiili.fi.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 10 Indiegogo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.