Samsung voitti iPhone 8:n OLED-näyttötilaukset

Manu Pitkänen
19. joulukuuta, 2016 14:18

Apple aikoo käyttää kaikissa OLED-näyttöisissä iPhone 8 -puhelimissa joustavia näyttöpaneeleita, kertoo The Korea Herald. Tavallisissa jäykissä OLED-näytöissä käytetään substraattimateriaalina lasia, kun taas joustavissa paneeleissa materiaali on vaihdettu muoviin.
Vaikka näyttöpaneeli onkin joustava, niin se ei tarkoita kuitenkaan koko puhelimen olevan joustava. Joustavuutta voidaan hyödyntää esimerkiksi taivuttamalla näyttöpaneeli kaarelle, kuten esimerkiksi Galaxy S7 edgessä on tehty.
OLED-paneelien toimittajaksi on valittu Samsung, joka pystyisi toimittamaan yksinään Applelle joustavia OLED-paneeleita noin 70–100 miljoonaan laitteeseen. Se vastaa suunnilleen puolta Applen koko vuoden älypuhelinmyynnistä. Tämän takia Apple todennäköisesti esittelee ensi syksynä sekä OLED- että LCD-näyttöiset iPhone 8 -älypuhelimet.
Markkinaspekulaatioiden mukaan Apple on käynyt neuvotteluita useiden näyttövalmistajien kanssa OLED-tuotannon lisäämiseksi, joten parin vuoden sisällä kaikki uudet iPhonet ovat todennäköisesti OLED-näyttöisiä. Neuvotteluita on käyty Samsungin lisäksi LG:n ja JDI:n kanssa.
The Korea Heraldin tietojen mukaan Apple saattaa käyttää OLED-näyttöisissä malleissa uutta käyttöliittymätekniikkaa, joka "reagoisi minkä tahansa sivun kosketuksiin". Aiemmissa huhuissa Applen on väitetty aikovan integroida kotinäppäin iPhonen näyttöön, jolloin näyttöala voisi kattaa lähes kokonaan puhelimen etuosan.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple iPhone iOS 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.