Apple iskee Nokiaa vastaan – Poisti Nokian tuotteet verkkokaupasta

Manu Pitkänen
24. joulukuuta, 2016 14:11

Applen ja Nokian välinen kissanhännänveto on pääasiassa näyttäytynyt oikeusistuimiin jätettyinä kanteina, mutta se on saanut myös konkreettisempia ulottuvuuksia. Apple on nimittäin poistanut tällä viikolla Withingsin tuotteet verkkokauppansa valikoimista.
Withings on kulutuselektroniikkamerkki, joka keskittyy erilaisten kehon ja terveyden seuraamiseen tarkoitettujen laitteiden kehittämiseen. Ranskalaisyhtiön tuotteisiin kuuluu aktiivisuusrannekkeita, lämpömittareita, vaakoja ja verenpainemittareita. Nokia osti yhtiön keväällä.
Apple on aikaisemminkin käyttänyt myyntiverkostoaan lyömäaseena yritysten välisissä riidoissa. Esimerkiksi vuonna 2014 Apple poisti Bosen tuotteet kaupoistaan kuukaudeksi, koska Bose syytti Beatsiä sen patentoiman vastamelutekniikan luvattomasta käytöstä. Bosen kuulokkeet tosin hävisivät myymälöistä vasta sovinnon teon jälkeen. Yhtiöiden välisiä suhteita hiersi kuitenkin NFL-pelaajien esiintyminen Beatsin kuulokkeet päässä, vaikka Bosella oli sopimus urheilusarjan kanssa.
Jää nähtäväksi häviävätkö Withingsin tuotteet Applen kivijalkamyymälöistäkin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Withings Withings Activité
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.