Googlen Androidilla on taas yksi haastaja vähemmän

Manu Pitkänen
26. joulukuuta, 2016 10:36

Cyanogen on ilmoittanut lopettavansa palvelujensa ylläpidon joulukuun viimeisenä päivänä. Cyanogen OS -käyttöjärjestelmään perustuvien laitteiden omistajia pyydetään siirtymään CyanogenMOD-alustaan.
CyanogenMOD on kehittäjäyhteisön ylläpitämä ohjelmistohanke, jonka saatavuuteen Cyanogen-yhtiön ilmoitus toimintojen supistamisesta ei suoraan vaikuta. Lähdekoodi pysyy edelleen saatavilla kaikkia kiinnostuneita ohjelmistokehittäjiä varten.
Cyanogenin mahtipontisena tavoitteena oli horjuttaa Googlen asemaa Androidin ohjelmistokehityksessä tarjoamalla täysin Googlesta vapaa Android-versio kaikille kiinnostuneille laitevalmistajille. Projektia varten Cyanogen keräsi yhteensä 115 miljoonan dollarin edestä rahoitusta. Tämän vuoden kesästä lähtien Cyanogen on ollut kulukuurilla ja kehitystoimintaa on supistettu rajusti.
Ohjelmistokehityksestä Cyanogen ei häviä kuitenkaan tyystin, sillä yhtiö aikoo tarjota Cyanogen OS -käyttöjärjestelmän osia käytettäväksi Android-puhelimissa. Jää nähtäväksi kuinka kiinnostuneita laitevalmistajat ovat kustomoimaan Googlen Androidia Cyanogenin tarjoamilla komponenteilla.

Lue myös nämä
Tägit
Android CyanogenMod Cyanogen Mod Cyanogen Cyanogen OS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.