iPhone täyttää 10 vuotta – Näin Steve Jobs esitteli sen

Manu Pitkänen
9. tammikuuta, 2017 11:06

Applen ensimmäisen iPhone-puhelimen julkistuksesta tulee tänään kuluneeksi tasan 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yhtiö julkaisi uutishuoneessaan lyhyen artikkelin, jossa käydään nopeasti läpi puhelinmarkkinat mullistaneen laitteen historiaa ja nykytilannetta.
Toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan iPhone määritteli menneen 10 vuoden aikana mobiilimarkkinat uudelleen, mutta hänen mielestä kehitys on vasta päässyt alkuun. Cook hehkuttaa parempaa olevan vielä luvassa. Huhujen mukaan Apple voisi tehdä tänä vuonna julkistettavan uudella iPhonella tavallista suuremman irtioton. Juhlavuosimallissa saatetaan hyödyntää täysin uudenlaisia ratkaisuja, kuten esimerkiksi kaarevaa OLED-näyttöä, johon on integroitu Touch ID -sormenjälkilukija.
iPhonen julkistamisen jälkeen puhelinmarkkinoilla on nähty todellinen isojako, jossa vanhat asemansa vakiinnuttaneet valmistajat ovat hiljalleen hävinneet ja tilalle on tullut uusia yrittäjiä. Vanhoista isoista merkeistä lähinnä Samsung on onnistunut pitämään pintansa ja kasvattamaan markkinaosuuttaan. Suomalaisten näkökulmasta ehkä kaikkein ravisuttavin muutos oli Nokian nopea alamäki vuoden 2011 jälkeen ja puhelinliiketoiminnasta luopuminen vuonna 2014.
Alla olevalla videolla Applen perustaja Steve Jobs esittelee ensimmäisen iPhonen lehdistölle.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.