iPhonen saa kaatumaan yhdellä tekstiviestillä – Näin se toimii

Manu Pitkänen
18. tammikuuta, 2017 18:12

Pari vuotta sitten verkossa lähti kiertämään tieto tekstiviestistä, jonka avulla saisi kavereiden iPhonen tai iPadin kaatumaan. Kyseinen bugi korjattiin aikanaan, mutta nyt iPhonen käyttäjien harmiksi on löydetty uusi viesti, jolla saa kaverin puhelimen jäätymään ja lopulta kaatumaan.
Kyseinen viesti koostuu vain kolmesta merkistä: valkoisesta lipusta (emoji), nollasta ja sateenkaariemojista. iPhone yrittää muuntaa automaattisesti tämän merkkiyhdistelmän sateenkaarilipuksi, mutta lopputuloksena on välitön epäonnistuminen. Käyttäjälle päin tämä näkyy puhelimen jäätymisenä, eli iPhone ei viestin vastaanottamisen jälkeen reagoi kotinäppäimen painalluksiin tai kosketusnäytön kosketuksiin.
Kiusantekoa hankaloittaa kuitenkin se, että iPhone yrittää muuntaa merkkiyhdistelmän sateenkaarilipuksi heti kirjoittamisen jälkeen. Jos merkkiyhdistelmän kopioi iMessageviestiohjelmaan, kaatuu sovellus samantien. Kiertoreittiä pitkin kolme merkkiä on kuitenkin mahdollista saada liitettyä viestiohjelman tekstikenttään.
Temppu ei myöskään toimi uusimmassa iOS 10.2.1 -versiossa (toimii kuitenkin iOS 10–10.1.1-versioissa). Oma iPhone tai iPad kannattaa siis päivittää uusimpaan versioon jos haluaa suojautua kiusanteolta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS iMessage iOS 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.