Kova päätös: Operaattori sulki 2G-verkkonsa

Manu Pitkänen
18. tammikuuta, 2017 11:40

Älypuhelinkäyttäjien kovan datanälän ansiosta operaattorit ovat voineet panostaa paljon 3G- ja 4G-verkkojen rakentamiseen, minkä seurauksena tarve vanhemmalle 2G-matkapuhelinverkolle on vähentynyt. 2G-verkkoa kannattaa kuitenkin ylläpitää, sillä muiden verkkojen kattavuus ei ole välttämättä yhtä suuri ja nopeampiin verkkoihin voi tulla aina odottamattomia häiriöitä.
Yhdysvaltalainen AT&T-operaattori ei kuitenkaan koe 2G-verkolle löytyvän enää tarvetta, minkä takia se päätti sulkea toisen sukupolven matkapuhelinverkkonsa kokonaan tammikuun ensimmäisenä päivänä. Toimenpiteen tavoitteena on vapauttaa lisää taajuuskapasiteettia nopeamman LTE-verkon käyttöön – lisäksi siirtymä 5G-tekniikkaan häämöttää jo edessä.
Tavallisen liittymäasiakkaan näkökulmasta muutos tarkoittaa esimerkiksi sitä, että alkuperäisellä iPhonella ei voi enää soittaa puheluita. AT&T ilmoitti suunnitelmistaan sulkea 2G-verkko jo neljä vuotta sitten ja se on aktiivisesti yrittänyt saada 2G-asiakkaita siirtymään nopeampia verkkoja tukeviin puhelimiin.

Lue myös nämä
Tägit
AT&T operaattorit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.