Galaxy Note 7:n tuhoisat viat: Kaksi syytä puhelimien räjähtelyille

Manu Pitkänen
23. tammikuuta, 2017 9:48

Samsung on paljastanut Galaxy Note 7 -tutkimustensa tulokset. Palamaan syttyneiden puhelimien taustalla oli akkujen valmistusvaiheessa ilmenneet puutteet, mutta vikoja oli itse asiassa kaksi.
Ensimmäinen vika löytyi Samsungin oman tytäryhtiön suunnittelemista ja valmistamista akuista. Se myös aiheutti puhelimen ensimmäisen takaisinvetokutsun. Kyse oli käytännössä siitä, että akun ulkokuori oli suunniteltu liian pieneksi, minkä takia akulla ei ollut tarpeeksi tilaa laajeta ja kutistua. Ahtauden takia negatiivinen ja positiivinen elektrodi saattoivat sopivissa olosuhteissa koskettaa toisiaan, joka johtaa oikosulkuun.
Amperex Technologyn akut toimivat vuorostaan moitteettomasti. Samsung päätti ensimmäisen takaisinkutsun jälkeen siirtää kaikki Note7:n akkutilaukset. Amperex joutui kiihdyttämään tuotantoaan niin voimakkaasti, että se joutui tinkimään laadunvalvonnasta. Ultraäänihitsauksessa akkuihin saattoi jäädä ulkokkeita, jotka aiheuttivat oikosulun akkuun.
Samsung ei ole tutkinut akkuja puhelimien kokoonpanovaiheessa, vaan testausprosessi jätetty akkuvalmistajien kontolle. Jatkossa Samsung aikoo kuitenkin testata akut itse. Laadunvalvontaan kuuluu uutena komponenttina röntgenkuvaus, jonka avulla oltaisiin voitu välttyä Samsung SDI:n akkujen aiheuttamat ongelmat.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.