Suojaa WhatsApp-keskustelusi ulkopuolisilta – Uusi ominaisuus tuli saataville

Manu Pitkänen
10. helmikuuta, 2017 11:22

WhatsApp on mahdollistanut kaksivaiheisen tunnistautumisen iOS-, Android- ja Windows-sovelluksissa. Uuden turvaominaisuuden ansiosta toisen henkilön tilille kirjautuminen on aiempaa hankalampaa ja tällöin WhatsAppissa käydyt keskustelutkin pysyvät paremmin suojassa.
Kaksivaiheisen tunnistautumisen juju on siinä, että kun sovellus otetaan käyttöön uudessa laitteessa, sovellus pyytää käyttäjää syöttämään kuusinumeroisen tunnusluvun. Käyttäjä keksii tämän PIN-koodin ominaisuuden käyttöönoton yhteydessä ja hän on käytännössä tunnusluvun tunteva henkilö.
Tunnistautumisen voi aktivoida tiliasetusten kautta (WhatsApp > Asetukset > Tili > Kaksivaiheinen vahvistus). Käyttöönoton yhteydessä WhatsApp pyytää syöttämään sähjöpostiosoitteesi, jonka avulla PIN-koodi voidaan tarvittaessa nollata jos satut unohtamaan tunnuslukusi. Mikäli unohdat tunnusluvun ja et pysty nollaamaan sitä, menetät pääsyn vahoihin tietoihisi pysyvästi.
WhatsApp kyselee tunnuslukua määräajoin jotta se pysyisi käyttäjän muistissa paremmin. Kaksivaiheista tunnistautumista ei ole pakko ottaa käyttöön.

Lue myös nämä
Tägit
tietoturva pikaviestin WhatsApp kaksivaiheinen tunnistautuminen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.