Oppo esitteli ihmekameransa – Mahdollistaa 5x-zoomauksen älypuhelimella

Manu Pitkänen
1. maaliskuuta, 2017 10:29

Oppo lupasi esitellä MWC-messuilla uutta teknologiaa, joka mullistaisi älypuhelimilla kuvaamisen. Nyt se on esitelty ja kuten ennakkoon osattiin aavistaakin, 5x Project liittyy zoomaamiseen.
Kyse on käytännössä kaksoiskameraratkaisusta, jonka avulla älypuhelimeen voidaan toteuttaa viisinkertainen zoomaus. Esimerkiksi iPhone 7 Plussassa ylletään ainoastaan kaksinkertaiseen zoomaukseen. Suurempi zoomauskerroin on saatu aikaan periskooppimaisella ratkaisulla, jossa toisen kameran aukon kautta tuleva valo käännetään peilillä 90 astetta. Tämän jälkeen valo kulkee säädettävän optisen järjestelmän läpi pystysuuntaiselle kennolle.
Optisesti Oppon järjestelmällä kuvaa pystytään suurentamaan kolminkertaiseksi – viisinkertaiseen zoomaukseen päästään digitaalisin keinoin. Koska kyse ei ole puhtaasti optisesta järjestelmästä, Oppo puhuu mieluusti "häviöttömästä" zoomauksesta eikä optisesta zoomauksesta.
Zoomauksen huonona puolena on yleensä se, että se moninkertaistaa kuvan lisäksi kameran tärinän. Tästä syystä zoomattuihin kuviin päätyy herkästi liike-epäterävyyttä. Oppo on ratkaissut ongelman lisäämällä kameraansa optisen vakauksen.
Teknologia perustuu Corephotonicsin patentoimiin ratkaisuihin. Oppo aikoo julkaista ensimmäiset 5x-zoomilla varustetut puhelimet tämän vuoden aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Oppo OIS optinen zoom Corephotonics
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.