Nokian puhelimet tekevät paluun – Yhtä asiaa fanit kuitenkin kaipaavat

Manu Pitkänen
6. maaliskuuta, 2017 8:21

Nokian puhelimet tulivat tunnetuksi hyvistä kameratekniikasta ja kuvanlaadusta. Laadun takeena käytettiin esimerkiksi saksalaisen Carl Zeissin linssejä. Nyt Nokia on vihdoin tekemässä paluuta älypuhelinmarkkinoille, mutta ilman Carl Zeissiä.
Nokia Mobile ilmoitti Twitterissä, ettei se käytä enää Carl Zeissin teknologiaa, joten MWC-messuilla esitellyissä Nokia 3-, 5- ja 6-puhelimissa on turvauduttu jonkin muun yhtiön tarjoamaan optiikkaan. Puhelimet tosin sijoittuvat hintahaitarin alempaan kolmannekseen, joten olisi ehkä ollut kohtuutontakin vaatia vanhoista high-end-puhelimista tuttuja ominaisuuksia.
Twiitti antaa kuitenkin ymmärtää, ettei Zeissin optiikkaa käytettäisi myöskään korkeamman hintaluokan Nokioissa. Asiaan pyydettiin selvennystä ja Nokia vastasi vain lisää puhelimia olevan tulossa. Voi siis olla, että alkuperäinen viesti oli vain huolimattomasti muotoiltu ja Zeissin linssejä käytetään kalliimmissa malleissa.
Pureview-kamerateknologiaa ei kuitenkaan välttämättä nähdä Nokioissa, sillä se kuuluu Micrsoftin omistukseen. Voi kuitenkin olla, että HMD Global saa lisensoitua sen itselleen jossakin vaiheessa.

@___Dhruv___ We're no longer using Carl Zeiss technology.

-- Nokia Mobile (@nokiamobile) 5. maaliskuuta 2017

Lue myös nämä
Tägit
Nokia kamera Nokia Pureview Nokia 6 Zeiss Carl Zeiss Nokia 5 Nokia 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.