Mikseivät Exynos-piirit kelpaa kuin Samsungille? Syy selvisi

Manu Pitkänen
27. maaliskuuta, 2017 14:39

Samsung käyttää uusimmissa Galaxy S -puhelimissaan omia Exynos-järjestelmäpiiriä, mutta suorituskyvystään huolimatta Exynosin käyttö ei ole laajentunut Samsungin mobiililaitteita laajemmalle. Syykin tälle on selvinnyt
Etelä-Korean kauppakomissio on tutkinut Qualcommin toimintaa ja havainnut sen laatineen useita kilpailuarajoittavia järjestelyitä. Tutkimuksissa selvisi myös Samsungin ja Qualcommin välinen sopimus, joka estää Samsungia myymästä modeemeja tai järjestelmäpiirejä 25 vuoden ajan. Samsung on tuskin suostunut täysin vapaaehtoisesti tällaiseen ehtoon, vaan Qualcommin epäillään painostaneen sitä.
Qualcommin hallussa on paljon matkapuhelinviestintään liittyviä essentiaalipatentteja, jotka sen on lisensoitava muiden käyttöön. Samsungia on voitu houkutella hyväksymään sopimusehto tarjoamalla esimerkiksi patentteja tavallista alhaisempaan hintaan.
The Korea Economic Dailyn mukaan Samsung itse asiassa yritti markkinoida Exynos-suorittimiaan myös muille matkapuhelinvalmistajille, mutta Qualcomm esti sen. Etelä-Korean kauppakomissio mätkäisi Qualcommille 837 miljoonan dollarin sakot viime vuoden lopulla.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Qualcomm Snapdragon Samsung Exynos 8 Octa 8890 Samsung Exynos 8895
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.