Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla

Petteri Pyyny
28. maaliskuuta, 2017 12:30

Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan kyseisillä laitteilla maaliskuun 2017 lopussa.
Samalla lakkautetaan tuki myös tätä vanhemmille käyttöjärjestelmäversioille, eli käytännössä sekä 8.0 että 7.x -versiota käyttävät Windows Phonet eivät enää pysty käyttämään yhtä maailman suosituimmista pikaviestimistä.
Messengeriä kaipaaville vaihtoehdoiksi jäävät joko puhelimen päivittäminen Windows 10:iin tai puhelimen vaihtaminen. Koska suuressa osassa vanhoja Windows Phoneja on käyttömuistia varsin rajallinen määrä, on WP10:iin päivittäminenkin varsin epärealistinen vaihtoehto. Facebook kertoi muutoksesta blogissaan.
Monet käyttäjät ovat käyttäneet vanhempaa Facebookin sovellusversiota ja sen sisältämää viestittelytoimintoa. Nyt myös tuki näille vanhoille sovellusversioille loppuu. Tämä koskee myös Androidin vanhoja Facebook-sovelluksen versioita. Käytännössä siis Messenger katoaa noin 76 prosentilta Windows PHonen käyttäjistä, mikäli on uskominen tuoreimpia tilastoja Windows Phonen versioiden jakaumasta.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Facebook Windows Phone Facebook Messenger mobiilisovellukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.