Apple hylkäsi iPhone-prototyypin – Tyytyy tällä kertaa tavanomaiseen

Manu Pitkänen
18. huhtikuuta, 2017 14:50

Apple on päättänyt hylätä muotoilullisesti kunnianhimoisimman vaihtoehdon seuraavaksi iPhoneksi, kertoo japanilainen Apple-sivusto Mac Otakara. Juhlavuosimallista testattiin pitkään useita eri versioita, mutta nyt laitteen teknisestä toteutuksesta on alettu tehdä päätöksiä.
Mac Otakaran mukaan juhlavuosimalli tulee käyttämään tavanomaista tasaista OLED-näyttöä kaarevan paneelin sijaan. Syy valinnalle on hyvin pragmaattinen: kaarevasta muotoilusta luopuminen yksinkertaistaa tuotantoprosessia, jolloin puhelimia saadaan puskettua markkinoille nopeammin ja suurempia määriä. Muotoilullisesti uusi puhelin muistuttaa iPhone 4:ää, sillä laitteessa on etu- ja takapuolen kattavat 2,5D-lasipaneelit, joiden välissä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kehys.
Seuraavassa iPhonessa käytettävä ruostumaton teräs on Mac Otakaran mukaan parannettu painos Apple Watch -älykelloissa käytettävästä teräksestä. Lähteet eivät kuitenkaan kertoneet onko teräs kiillotettua vai ei. Kameramoduulin suuntaus tulee myös muuttumaan: nyt komponentit on sijoitettu linjaan sivuttaissuunnassa, mutta ensi syksynä järjestely muutetaan pystysuuntaiseksi.
Sormenjälkilukija on piilotettu näyttöpaneelin alle.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS iOS 11
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.