Galaxy Note 7 -skandaali näkyy edelleen Samsungin tuloksessa – Kasvua siitä huolimatta

Manu Pitkänen
27. huhtikuuta, 2017 15:06

Samsung on julkaissut ensimmäisen kvartaalinsa tuloksen. Myyntiin tulossa oleva Galaxy S8 -älypuhelin ei vielä näy Samsungin alkuvuoden tuloksessa.
Elektroniikkajätin liikevaihto vuoden alussa oli 50,55 biljoonaa wonia (40,9 miljardia euroa) ja operatiivinen voitto 9,90 biljoonaa wonia (8 miljardia euroa). Liikevaihto ja -voittokasvoivat viime vuodesta pääasiassa suotuisan komponenttimyynnin ansiosta: muistipiirit ja näytötmenivät hyvin kaupaksi ja Samsungilla oli hinnoitteluvoimaa, joten keskimääräiset myynithinnat olivat korkealla.
Mobiiliyksikön tulos sen sijaan heikkeni, mikä oli toisaalta täysin odotettavissa Galaxy Note7 -skandaalin takia. Samsung joutui menemään vuoden alun läpi Galaxy S7 -puhelimien voimin. Toisaalta Samsungin keskihintaiset Galaxy A -sarjan puhelimet ovat käyneet hyvin kaupaksi.
Tulosjulkistuksen yhteydessä Samsung kertoi OLED-paneelien kysynnän olevan tällä hetkellä korkealla tasolla ja yhtiön aikoo vastata kysyntään. Huhujen mukaan Apple aikoisi käyttää tänä syksynä esiteltävissä iPhoneissa OLED-näyttöjä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.