Apple aloittaa 5G-testit – Hakee lupaa viranomaiselta

Manu Pitkänen
24. toukokuuta, 2017 15:39

Apple on hakenut Yhdysvaltojen televiranomaiselta lupaa tehdä kenttätestejä kahdessa eri paikassa 5G-matkapuhelinverkkoteknologialla. Testit ovat vahva indikaatio siihen suuntaan, että mobiilijätin suunnitelmissa on lisätä iPhoneihin 5G-yhteensopivuus.
Apple hakee lupaa 5G-testeille hyvin korkeille taajuuksille, eli käytännössä 28 ja 39 gigahertsin taajuusalueille. Esimerkiksi Suomessa suurin osa 4G-matkapuhelinverkosta on rakennettu 800 megahertsin taajuusalueella. Applen hakemuksen mukaan sen testit kestävät alle 12 kuukautta.
Aiemmin keväällä Applen uutisoitiin rekrytoineen Googlen satelliittiliiketoimintoja johtaneita henkilöitä omiin riveihinsä. Rekrytointien nähtiin merkkinä siitä, että Applella voisi olla käynnissä oma satelliittihanke, jossa avaruuteen rakennettaisiin oma Internet-yhteydet mahdollistava datasiirtoverkko.
Liekö sattumaa, että 28 gigahertsin taajuusaluetta on suunniteltu Earth-to-Space-datasiirtotaajuusalueeksi. Nokia on tutkinut tätäkin alaa ja yhtiö kertoi eilen yhteistyöstä Applen kanssa, minkä myötä Nokia toimittaa verkkoinfrastruktuurituotteita ja -palveluita Applelle.
Hakemuksen mukaan Apple aikoo käyttää testeissä Rohde & Schwarzin, A.H. Systemsin ja Analog Devicesin toimittamaa teknologiaa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.