Apple ryöväsi tärkeän pomon kumppaniltaan – Kehittääkö Apple omaa modeemia iPhoneen?

Manu Pitkänen
30. toukokuuta, 2017 9:10

Apple on napannut Qualcommin Engineering-toimintojen johtajan Esin Terzioglun omiin riveihinsä. Applella Terioglun tehtäviin kuuluu langattomien mikropiirien tuotekehityksen johtaminen. Tämä on voimakas signaali siihen suuntaan, että Apple kehittää parhaillaan omaa modeemia matkapuhelinyhteyksien hallintaan.
Terzioglu ehti työskennellä Qualcommilla yhteensä kahdeksan vuoden ajan ja hänen vetovastuullaan oli yhtiön teknologiaroadmapin suunnittelu. Hän siis käytännössä valmisteli teknologiajättiä siirtymään aina seuraavaan teknologiseen aikakauteen. Tuoreimpana esimerkkinä Terzioglun roolista oli siirtyminen 10 nanometrin tuotantoprosessiin.
Rekrytointi on siinäkin mielessä kiinnostava, että Apple ja Qualcomm ovat parhaillaan keskellä ison mittaluokan patenttilisensointiriitaa. Avainhenkilöiden ryövääminen ei ainakaan helpota yhtiöiden suhdetta. Patenttiriita voi myös olla seurausta siitä, että Apple kokee olevansa jo valmis siirtymään pois Qualcommin modeemiteknologiasta. iPhone 7:ssä Apple käytti sekä Qualcommin että Intelin modeemeja. Tulevaisuudessa Intelin rooli voi olla aiempaa väkevämpi, mutta pidemmällä aikavälillä Apple saattaa haluta siirtyä itse suunniteltuihin modeemeihin.
Aiemmin keväällä Apple tiedotti iPhonien grafiikkaohjaimia kehittäneelle Imagination Technologiesille, että se aikoo siirtyä kahden vuoden sisällä omaan grafiikkaohjaimeen.

@CounterPointTR Timing!

Apple hires QCOM VP to continue to build its SOCs in-house.

Great hire for @Apple & a loss for @Qualcommhttps://t.co/MfR1JAUgbj pic.twitter.com/lonjWzatOW

-- Neil Shah (@neiltwitz) 28. toukokuuta 2017

Lue myös nämä
Tägit
Apple Qualcomm
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.