Tämän takia iPhone-sovelluksia kehitetään – Rahaa virrannut jo 70 miljardia dollaria

Manu Pitkänen
2. kesäkuuta, 2017 8:28

Applen WWDC-kehittäjätapahtuma on nurkan takana ja uutisia on tulossa taas enemmän kuin tarpeeksi yhdelle päivälle. Yhtiö onkin ottanut pienen varaslähdön kertomalla totuttuja avainlukuja jo nyt. Applen mukaan se on tilittänyt App Storessa sovelluksiaan myyville ohjelmistokehittäjille jo yli 70 miljardia dollaria.
Raha on kertynyt kehittäjille vuodesta 2008 lähtien, joten se ei ole yhden vuoden liikevaihto vaan kumuloitunut summa tähän mennessä. Bisnes mobiilisovellusten ympärillä ei näytä jäähtymisen merkkejä, sillä Applen mukaan App Storen latausmäärät ovat kasvaneet viimeisen vuoden aikana peräti 70 prosenttia. Kasvun taustalla vaikuttava tekijä on ollut Pokemon Go -pelin jättimäinen suosio.
Applen näkökulmasta tämä on vain positiivinen asia, sillä viimeisen vuoden aikana yhtiö on alkanut panostaa entistä enemmän palveluista saatavaan liikevaihtoon.
Suomalaisetkin yhtiöt ovat hyötyneet App Storen ympärille muodostuneesta liiketoiminnasta. Näkyvimmät ja tunnetuimmat menestystarinat ovat Rovio ja Supercell. Kesällä 2015 App Storen kautta oli ladattu ohjelmia yli 100 miljardia kertaa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone App Store iOS mobiilisovellukset iOS 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.