OnePlus 5 huijaa testeissä? Kiinnitä tähän huomiota

Manu Pitkänen
21. kesäkuuta, 2017 9:23

XDA-developers-sivuston havaintojen mukaan OnePlus 5 on suunniteltu tietoisesti huijaamaan tietyissä testiohjelmissa, jotta puhelin tuottaisi parempia testituloksia kuin mitä se todellisuudessa pitäisi tuottaa.
Sivuston mukaan puhelin käytännössä tarkkailee millaista ohjelmaa puhelimessa käytetään. Mikäli ohjelma tunnistetaan ennalta määritetyksi testiohjelmaksi, optimoidaan puhelimen resurssien käyttö mahdollisimman hyvien pisteiden saavuttamiseksi. Esimerkiksi GeekBench 4 -ohjelmassa OnePlus 5 pakottaa Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin kellotaajuuden maksimiin testin ajaksi.
Kun XDA-developers suoritti Geekbench 4 -testin eri koontiversiolla, jota puhelin ei osannut tunnistaa, oli suorittimien kellotaajuus maksimiasennossa vain 2,4 prosenttia ajasta.
Testien perusteella tällä tavalla saadaan paisutettua Geekbenchin multi-core-tuloksia hieman, mutta keskimäärin single-core-tulokset ovat jopa parempia kun "huijaukset" eivät ole käytössä.
Vaikka piste-eroilla ei ole välttämättä kovin suurta merkitystä normaalissa käytössä, niin huijausten käyttö herättää kuitenkin kysymyksiä OnePlussan moraalista.

Lue myös nämä
Tägit
OnePlus OxygenOS Geekbench
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.