Odotettu ominaisuus tulossa takaisin Nokian älypuhelimiin – HMD aloitti yhteistyön

Manu Pitkänen
6. heinäkuuta, 2017 10:39

Nokia-älypuhelimia kehittävä ja markkinoiva HMD Global on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen optisiin järjestelmiin erikoistuneen ZEISSin kanssa. Yhteistyö tarkoittaa käytännössä sitä, että ZEISSin optiikalla varustetut Nokia-puhelimet palaavat taas markkinoille.
ZEISSin laadukas optiikka oli yksi Nokian kamerapuhelimien myyntivalteista kilpaileviin älypuhelinmerkkeihin nähden ja piirre on ollut Nokia-fanien toivelistalla siitä lähtien kun HMD Global esitteli ensimmäiset älypuhelimensa. HMD Globalin lehdistötiedotteen mukaan yhtiöt aikovat kehittää jatkossa yhdessä älypuhelimien kuvausominaisuuksia, joten kyse ei ole pelkästään asiakassuhteesta.
HMD Global saa yhteistyön ansiosta yksinoikeuden ZEISSin optiikkaan älypuhelimissa, joten kilpailijat eivät pääse siihen käsiksi. Huaweilla on voimassa vastaavankaltainen yhteistyöjärjestely Leican kanssa.
Lehdistötiedotteessa luvataan paljon yhteistyöltä, sillä HMD Globalin toimitusjohtaja Arto Nummelan mukaan yhtiön asiakkaat eivät odota älypuhelimelta hyvää kameraa, vaan nykyiset tottumukset uudistavaa kuvauskokemusta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android HMD Global Zeiss Carl Zeiss
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.