HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat

Manu Pitkänen
27. heinäkuuta, 2017 13:03

VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti älypuhelimien lisälaitteita.
Hiljalleen tilanne on muuttumassa kun Oculus kehittää itsenäisesti toimivia VR-laseja ja HTC on esitellyt omat itsenäiset Vive-lasit. Harmittavasti HTC:n uudet Vive-kakkulat ovat saatavilla ainoastaan Kiinassa, joten eurooppalaiset tai yhdysvaltalaiset kuluttajat eivät pääse niihin ainakaan vielä käsiksi.
Uudet Vive-lasit perustuva Qualcommin Snapdragon 835:een, joten ne eivät ylä suorituskyvyn tai grafiikoiden osalta samanlaiseen suoritukseen kuin tietokoneeseen kytkettävät lasit. Toisaalta mobiilipiirin etuna on juuri liikuteltavuus: et ole johtojen vankina, minkä lisäksi laitteesta voidaan suunnitella edullisempi eikä akun tarvitse olla mahdottoman kokoinen.
Kiinan markkinoille saapuvista laseista on tulossa mitä todennäköisemmin myös kansainvälinen Daydream-pohjainen versio. Ainakin HTC on luvannut julkaista Daydream-lasit vielä tämän vuoden aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Android HTC HTC Vive Google Daydream
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.