Applen koodista paljastui todellinen löytö – Tältä seuraava iPhone näyttää

Manu Pitkänen
31. heinäkuuta, 2017 14:20

Applen HomePod-älykaiutinta ei tule välttämättä heti ajatelleeksi seuraavan iPhonen tietovuotojen lähteenä, mutta kaiuttimen firmware-ohjelmistosta on todella löydetty iPhone-paljastuksia. Sinänsä mitään uutta spekulaatioiden narratiiviin paljastukset eivät tuo, mutta ne osoittavat vanhojen huhujen olleen ainakin oikeilla jäljillä.
HomePodin keskeneräisestä firmwaresta on on löydetty biometriseen tunnistautumiseen tarkoitettujen BiometricKit-ohjelmointityökalujen alta viitteitä kasvojentunnistukseen ja infrapunateknologiaan. Tähän asti BiometricKit-työkalupakista on löytynyt lähinnä Touch ID -sormenjälkilukija, mutta tulevaisuudessa sovelluskehittäjät pääsevät ilmeisesti käyttämään myös kasvojentunnistusta.
Koodista on löydetty myös D22-nimisiä viitteitä toistaiseksi julkistamattomaan laitteeseen. Kyseessä on kaikesta päätellen syksyllä esiteltävä OLED-näyttöinen iPhone – ainakin koodinimi on saatu linkitettyä puhelinikoniin, jonka koko etupuoli on kokonaan näyttöä. Kokonaisuutta rikkoo ainoastaan yläreunassa oleva lovi, johon on sijoitettu kamerasensoreita ja kaiutin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple iPhone iOS 11 Apple HomePod
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.