Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla

Manu Pitkänen
16. elokuuta, 2017 22:03

HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut markkinoilla jo olevat high-end-mallit.
Nokia 8:sta löytyy heatpipe-jäähdytetty Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua käyttömuistia sekä 5,3 tuuman QHD-tasoinen (2560 x 1440 pikseliä) LCD-näyttö, joka on suojattu kaarevalla Gorilla Glass 5 -lasilla. Tallennusmuistia on puhelimessa 64 gigatavua ja sitä voi laajentaa microSD-korttipaikan avulla.
Puhelin on suunnattu HMD Globalin mukaan "sisällöntuottajille", joka ei tarkoita ammatikseen verkkosisältöjä luovua ihmisiä, vaan aktiivisia somettajia. Tästä syystä puhelimen tuotekehityksessä on panostettu kamera- ja äänentallennusominaisuuksiin. Nokia 8:n pääkamerassa on kaksi 13 megapikselin kennoa, joista toinen Huawein tyyliin värillinen ja toinen mustavalkoinen. Väriä tallentava kenno on vakautettu optisesti. Automaattitarkennus toimii laser-avusteisesti.
Puhelimen etupuolelta löytyy vielä kolmas 13 megpaikselin kenno. HMD Global markkinoi puhelimesta löytyvää "bothie"-kuvausominaisuutta, joka tarkoittaa käytännössä mahdollisuutta kuvata still-kuvia ja videota samanaikaisesti laitteen etu- ja takakameroilla. Molempien kameroiden taltioimat kuvat ja videot näkyvät yhtä
aikaa puhelimen kahteen osaan jaetulla näytöllä ja HMD Globalin mukaan ominaisuus mahdollistaa käytännössä tilanteiden kokonaisvaltaisen tallentamisen.
Äänentallennuksen kohdalla uutta on Nokia OZO -tilaäänien taltioiminen videoihin. Nokia 8 aistii siis ääntä laitteen koko ympäristöstä eikä vain laitteen etupuolelta. Nokian OZO-videokamerassakin käytettä äänentallennusteknologia mahdollistaa häiritsevien äänilähteiden mykistämisen.
Alumiininen puhelin tulee myyntiin aluksi kahtena värivaihtoehtona: sinisenä ja harmaana. Myöhemmin markkinoille tulee myös kiiltäväpintaiset vaihtoehdot (sininen ja kupari). Puhelimen maailmanlaajuinen jälleenmyyntihinnan arvioidaan olevan noin 599 euroa, mutta hinta vaihtelee markkina-alueittain. Myyntiin Nokia 8 tulee "pian", mutta päivämäärää ei paljastettu. Suomessa myynti alkaa ensimmäisten markkina-alueiden joukossa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia HMD Global Nokia 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.