Tässä on Samsungin Galaxy Note8 -huippupuhelin – Näin paljon se maksaa Suomessa

Manu Pitkänen
23. elokuuta, 2017 18:24

Samsung esitteli tänään New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Galaxy Note8 -älypuhelimen. Yhtiön tuoteportfoliossa isojen high-end-puhelimien sarjaan kuuluvalla puhelimella yritetään palauttaa kuluttajien luottamus Note-puhelimiin, jotka saivat kovan kolhun maineeseensa viime vuonna Galaxy Note7:n akkuongelmien takia.
Galaxy Note8 noudattaa Galaxy S8:sta tuttua muotoilua, jonka lähtökohtana on puhelimen etuopuolen lähes kokonaan kattava Infinity Display -näyttö. Edes fyysinen kotinäppäin ei enää mahdu puhelimeen ja sormenjälkilukija onkin jouduttu siirtämään takapuolelle kameran viereen. Puhelimessa on 6,3 tuuman Quad HD+ -näyttö (2960x1440 pikseliä), joka kaarevoituu puhelimen reunoilla. Muotoilullisesti Note8 on hieman Galaxy S8:aa kulmikkaampi.
Puhelimessa käytetään 10 nanometrin prosessilla valmistettua kahdeksanytimistä suoritinta ja käyttömuistia löytyy kuuden gigatavun edestä. Varsinaisesti uutta on siirtyminen kaksoiskamerajärjestelmään: pääkamera koostuu laajakulmaisesta (f/1,7) optiikasta sekä toisesta kaksinkertaisen optisen zoomauksen mahdollistavasta tele-optiikasta. Molempien optiikoiden takaa löytyy 12 megapikselin kenno. Puhelimessa on myös optinen kuvanvakain.
Isosta koosta huolimatta Galaxy Note8:n akku ei ole mitenkään poikkeuksellisen suuri, vain 3300 milliampeerituntia. Tallennustilaa on 64 gigatavua (tukee microSD-kortteja).
Samsung Galaxy Note8:n myynti alkaa 15. syyskuuta. Laitteen suositushinta on 1029€. Puhelimen ennakkotilaajat saavat Samsung DeX -telakan ilmaiseksi. Värivaihtoehtoja on saatavilla kaksi, musta ja kulta. Lisäksi ostaja voi valita joko Single- tai Dual-SIM-vaihtoehdon.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy Note8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.