Apple vakuuttaa – iPhone X:n esittelyssä ei tapahtunut noloa mokaa

Manu Pitkänen
14. syyskuuta, 2017 10:48

Applen käyttöjärjestelmien kehityksestä vastaavan johtajan Craig Federighin esitellessä iPhone X:n uutta Face ID -kasvojentunnistusteknologiaa tapahtui nololta vaikuttava tilanne: varmaksi ja turvalliseksi mainostettu tunnistautumisteknologia ei jostain syystä tunnistanut aluksi Federighiä, minkä johdosta puhelin ei päästänyt häntä kirjautumaan laitteeseen.
Tämä saatettiin nähdä suuren yleisön keskuudessa ensimmäisenä osoituksena siitä, ettei Face ID ole niin toimintavarma kuin Apple antaa ymmärtää. Applen mukaan mitään mokaa ei lavalla nähty, vaan järjestelmä toimi itse asiassa juuri sillä tavalla kuin sen kuuluukin toimia. Face ID -kirjautumisen epäonnistuminen ei johtunut järjestelmän toimimattomuudesta, vaan esityksen ajoituksesta.
Applen mukaan lehdistötilaisuus eteni suunniteltua nopeammin, minkä johdosta iPhone X yritti tunnistaa henkilöstöä väärään aikaan. Koska puhelinta käytti muut henkilöt kuin Federighi, epäonnistui tunnistautuminen muutamaan otteeseen. Kun Federighi vihdoin yritti kirjautua sisään laitteeseen, olivat kirjautumiset epäonnistuneet jo niin monta kertaa, että puhelin vaati salasanan näpyttämistä.
Tässä vaiheessa Federighi vaihtoi varapuhelimeen, joka tunnisti hänen kasvonsa heti oikein.
Eli tällä haavaa näyttää siltä, että Face ID:n toimintavarmuudesta ei ole löydetty selkeää heikkoutta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS 11 Face ID Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.