Paljastus uusista iPhoneista – Apple pienensi akkujen kokoa

Manu Pitkänen
15. syyskuuta, 2017 11:33

Applella ei ole tapana huudella uusien iPhonien akun koosta tai käyttömuistin määrästä mitään, vaan yhtiö puhuu yleisellä tasolla suorituskyvystä ja siitä kuinka kauan akku kestää tietyissä käyttöskenaarioissa.
Akun kapasiteetti milliampeeritunteina ja käyttömuistin määrä gigatavuina selviää yleensä viimeistään iFixitin purkuartikkeleiden myötä, mutta nyt nämä seikat ovat selvinneet kiinalainen TENAA-televalvontaviranomaisen julkaisemista dokumenteista. Mikäli TENAAn tiedot pitävät paikkansa – ja mikseivät ne pitäisi – on iPhone 8:ssa kaksi gigatavua muistia ja 1821 milliampeeritunnin akku. Kookkaammassa iPhone 8 Plussassa on vuorostaan kolme gigatavua muistia ja 2675 milliampeeritunnin akku.
Apple on siis pienentänyt iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan akkujen kapasiteettia iPhone 7:ään sekä iPhone 7 Plussaan verrattuna (1960 mAh ja 2900 mAh). Apple on onnistunut siis optimoimaan puhelimien virrankäyttöä ja hyödyntänyt sen komponenttikustannusten pienentämisessä.
iPhone X:n teknisiä tietoja TENAAsta ei ole vielä löytynyt.
Apple aloittaa iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan myynnin Suomessa syyskuun 22. päivänä.

For those how cares about, Tenaa just confirmed #iPhone8 and #iPhone8Plus comes with 2GB and 3GB of RAM, reveals 1821mAh and 2675mAh battery pic.twitter.com/NnIvYkVuAk

— Steve H. (@OnLeaks) September 14, 2017

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 11 Apple A11 Bionic
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.