Arvostelut julki – Tätä mieltä iPhone 8:sta ollaan

Manu Pitkänen
19. syyskuuta, 2017 19:32

NDA-salassapitosopimukset ovat rauenneet, joten hätäisimmät kritiikot ovat ennättäneet jo julkaista ensimmäiset iPhone 8- ja iPhone 8+ -arvostelut. Puhelimien tekniikka kerää kehuja, mutta muotoilua haukutaan tylsäksi.
Esimerkiksi The Verge ja Engadget pitävät iPhone 8:n ja sitä hieman kookkaamman iPhone 8+ -mallin yhtenä suurimpana heikkoutena tylsäksi käynyttä muotoilua, joka onkin suurelta osin sama kuin mitä Apple on puhelimissaan käyttänyt iPhone 6:sta lähtien. Vaikka ulkonäöllisesti muotoilu onkin samaa, niin muutoksia on kuitenkin tehty. Takakuori ei ole enää metallia, vaan se on vaihdettu langattoman latauksen mahdollistamiseksi lasiin.
Engadgetilla kritisoidaan myös sitä, että iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan vedenkestävyys (IP67) ei ole tarpeeksi hyvä – tai oikeammin, kilpailijoiden malleissa luvataan korkeamman luokan vedenkestävyyttä.
Puhelimien hyvinä puolina pidetään uutta ja nopeaa A11 Bionic -järjestelmäpiiriä sekä laajennetun todellisuuden tarpeisiin suunniteltua kameraa. iPhone 8 Plussassa on lisäksi uusi Portrait Lighting -kuvaustila, jonka avulla voi säätää kuvien valaistusolosuhteita. Engadgetin mielestä se vaatii vielä hiomista, sillä sillä muokatut kuvat näyttävät epäluonnollisilta. TechCrunchin arvostelussa taas kehutaan beta-asteella olevan ominaisuuden toimivuutta.
The Verge pitää iPhone 8 Plussan kohdalla ongelmallisena sitä, että kallein versio maksaa ainoastaan hieman vähemmän kuin iPhone X:n kallein versio.
Geekbench 3:n multicore-testissä iPhone 8 nakuttaa tauluun ennätykselliset yli 10 000 pistettä. Single-core-testin tulokset ovat niin ikään erinomaiset, yli 4200 pistettä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 11
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.